diumenge, 11 de juliol del 2021

ARESTA BRUCS a la Cua de Bacallà o Agulla Joan Salvat Papasseit

Dissabte 10 de juliol de 2021

Aquesta via fa temps que volia fer-la l'Agus i com de començament ens hem fet enrere de la primera proposta, ens decidim a anar-hi. Fa molta calor però com s'acostuma a dir: "de perdidos al río...", farem acopi de valor i ens acostarem.

La via només és per col.leccionistes o molt fanàtics de la muntanya, de fet l'únic bo és el primer llarg, els altres són per arribar a cim. De la via no hi han dades, tan sols en la guia Escalades als Frares Encantats del Dani Brugarolas, que la comenta, però no la ressenya i tot dient que és de bona roca excepte els primers metres, tot el contrari al meu entendre.

Per accedir a la via podem anar pel Coll de Porc per la cara nord, o bé pel camí d'Agulles venint des del refugi. Ja des de el coll del Pas del Príncep, podem veure part de la roca i la reva aresta sud. El peu de via es evident des del camí.

1r llarg: V, IV+, IV i III+, 4 espits en uns 45 metres
Estan a peu de via de l'aresta, comencem a pujar en vertical, primer amb l'ajuda d'un arbre que és molt feble i de seguit ens enganxem a la paret, Passos fins i verticals ens apropen a un espit. El proper espit es força lluny, però podem emplaçar un friend mitjà en un forat i tot seguit, llaçar un bon merlet. Seguim per aresta amb rocam de primera (típica Aresta Brucs) navegant entre petits còdols, fins que anem perdent dificultat i arribem a la reunió original de tres burins amb plaquetes no gaire en bon estat. És recomanable seguir uns vuit metres més amunt i fer reunió a la via Wolfgang Amadeus Mozart.

2n llarg: II i III, 1 burí sense plaqueta en uns 40 metres
Comencem per rampa molt fàcil vers la dreta dels gran desplom. Quan es posa un xic vertical trobem un burí sense plaqueta a terra, no entren les plaquetes convencionals, podem posar un tascó escanyat. Seguim en direcció un arbre on ens podem assegurar i seguir fins a un altre arbre al costat del gran desplom i muntar la reunió.

3r llarg: III, III+, i II/III, un burí i uns 40 metres
Continuem per la dreta a cercar un burí amb plaqueta que hi ha força amunt. Al costat hi ha una reunió amb parabolts, Seguim pel costat d'un ressalt i el superem per l'esquerra i continuem pel fil de l'aresta amb passos fàcils, però aeris i amb roca a controlar fins a arribar al cim on podem muntar reunió en un arbust.

La baixada la farem descendint cap al nord arribant al coll de la pròpia roca amb l'Enclusa dels Frares o El Bacallà i tot seguit baixant per la canal de la nostra esquerra fins al camí.

Bé, ja ens hem tret "l'espina" del "bacallà" i ja tenim escalada aquesta aresta Brucs, que com ja dic, només per molt fanàtics i nova via per la "cole".

Per si us interessa:https://elcoleccionistadevies.blogspot.com/2018/12/via-w-amadeus-mozart-lagulla-den-salvat.html

Escalada realitzada per: Agustín Pérez i Joan Prunera
Recorregut de la via

Primers metres molt fins i verticals

Navegant pels darrers llargs

Al final no hem passat tanta calor

4 comentaris:

  1. La primera tirada és comuna a la Wolfgang Amadeus Mozart o és una altra línia?

    ResponElimina
    Respostes
    1. No, no és comuna a la W.A.M. Aquesta comença al bell mig de l'aresta. A la ressenya ho indico ben clar, Jaume...

      Elimina
  2. Bones.. gran troballa ahir de via, de lloc i de companyia!!!, encantat de conéixe't!!! mersi per compartir les troballes en aquest blog!!!!

    ResponElimina

Cerca de vies

Seguidors

Arxiu del blog

Dades personals

Barcelona, Catalunya, Spain
Vaig començar a enfilar-me per les muntanyes l'any 1976 i un cop que vàrem fer la travessa del Montseny, el setembre del 77, pujant el Matagalls des de Sant Marçal, la visió de les Agudes i la seva cresta dels Castellets, em va captivar. Llavors interiorment vaig saber que algún dia pujaria a lloms d'aquella cresta. Un anys i mig més tard vaig fer la meva primera escalada a Montserrat. Va ser el 17 de febrer de 1979. Des de llavors, per poc que pugui, vaig amb els companys a escalar, caminar, o pujar cims, que junt amb ells es el que més m'agrada.