dijous, 26 de gener del 2017

Via VÈRTIC a la Pastereta. Montserrat

Dissabte 14 de gener de 2017
Una bona opció per quan el dia es molt fred i ventós, la vessant sud de la Pastereta ens permetrà fer unes escalades senzilles, ben assegurades i amb un conglomerat,  fregant la perfecció. Aquest es el cas de la via VÊRTIC, encarada al sud-est i amb tres llargs molt curts d'escalada la podrem combinar amb qualsevol via, tant a la dreta com a l'esquerra.

Per arribar a la via, deixarem el vehicle al pàrquing Nubiola al costat de la Vinya Nova i en deus minuts arribarem al que era abans l'aparcament del Clot de la Mònica. Prenem el camí amunt tot seguint les traces que ens portarien a l'Artiga alta i als Pollegons. Passarem pel costat del Frare de Baix i del Serrat d'en Muntaner i desprès d'un gran revol, seguirem sempre per la nostra dreta pujant per traces de camí i lloms de roca fins arribar als contraforts de la Pastereta. Pujarem vers llevant on trobarem una corda fixe que ens menarà a la cara sud-est la la roca. 

1r llarg: IV, IV+ i IV i tres parabolts en uns 20 metres
Començem l'escalada, vertical i amb molt bona roca on trobarem tres punts d'assegurança fins que la dificultat decau i arribarem en un petit replà als peus d'un ressalt vertical on muntarem la reunió.

2n llarg: V-, IV+ i IV, 4 parabolts i un espit en uns 20 metres
Sortim lleurerament per l'esquerra de la reunió per paret vertical però amb generosos còdols. Seguim en vertical per decantarnos després lleugerament a la dreta seguin el fil d'una mena d'esperó tambe vertical i un cop superat arribarem en un bon replà on farem la reunió.

3r llarg: IV, tres parabolts i uns 20 metres
Pugem en vertical superant un tram vertical i de mica en mica airem perden dificultat, tot això amb roca molt bona. Abans d'arribar al que seria l'aresta sud de la Pastereta muntarem la reunió.

Per baixar de la via podem fer un sol ràpel de 60 metres des de la darrera reunió que ens durà a peu de via.

Escalada realitzada per: Joaquim Llòria Joan Prunera

El primer llarg
El segon llarg
Arribant a la R2 
El darrer llarg

2 comentaris:

  1. Hola,
    Aquesta va a la dreta de la "verda"?

    ResponElimina
  2. Resolt. Ja he vist que era la que abans tenia els spits verds (via verda) i que a la guia s'anomena "Aresta Est"

    ResponElimina

Cerca de vies

Seguidors

Arxiu del blog

Dades personals

Barcelona, Catalunya, Spain
Vaig començar a enfilar-me per les muntanyes l'any 1976 i un cop que vàrem fer la travessa del Montseny, el setembre del 77, pujant el Matagalls des de Sant Marçal, la visió de les Agudes i la seva cresta dels Castellets, em va captivar. Llavors interiorment vaig saber que algún dia pujaria a lloms d'aquella cresta. Un anys i mig més tard vaig fer la meva primera escalada a Montserrat. Va ser el 17 de febrer de 1979. Des de llavors, per poc que pugui, vaig amb els companys a escalar, caminar, o pujar cims, que junt amb ells es el que més m'agrada.