dimecres, 5 d’octubre del 2022

ESPOLÓN GUERRERO + JORDI CARBONELL (PICNIC) a la Serra del Montmell

 Diumenge 25 de setembre de 2022


L'Espolón Guerrero fa molt de temps que el coneixia però per la seva poca dificultat i no habent escalat mai allí (fins que no he fet la Intergral del Sol i la Lluna) no habia pensat mai en anar-hi. Més lluny del que jo pensava, és una escalada divertida superant una sèrie de ressalts que li donen la "sal i el pebre" per una jornada ben bona. Sense gaire ambient, però amb unes vistes fantàstiques la podem escalar fent les reunions com ho trobem més adient. Nosaltres hem tingut el privilegi d'escalar amb l'aperturista.

Sortint de Barcelona, prenem la AP7 que ara és de franc., la seguirem i ara canviem de direcció a Lleida per l'AP2 i a la sortida 12-La Bisbal del Penedés, deixem l'autopista. Seguirem per la TV-2401 fins a La Juncosa del Montmell, abans d'entrar al poble hi ha una rotonda, prenem la direcció a Mas Llorenç i al poc, uns 100 metres a la dreta, hi ha un trencall, primer per esfalt i després pista en direcció a l'Area Recreativa Forestal del Montmell. La pasem i quan arribem a l'esglèsia nova de Sant Miquel del Montmell, alli deixem el vehicle, i prenem el camí de pujada a les ermites. Uns vint metres abans d'arribar a uns ferros de color verd que mig barren el pas, comença la via en un tram de roca vertical (parabolt visible)

Descripció de les vies:
Recorregut d'un esperó que va per l'esquerra de la vistosa ermita i que ens porta al final del cim on hi ha un castell mig deruit. Esperò amb ressalts rocossos on hi ha trams on caminarem. La roca es molt bona. Les reunions seran una mca algust, d'un parabolt a reforçar o en arbres. Podem fer entre cinc i set llargs de corda.

Un cop al cim, baixarem per a llevant fins el coll entre el Castell i la Creu, seguirem baixant i al poc, ens decantem a l'esquerra a buscar l'altre via que aprofiarem per escalar. La via JORDI CARBONELL GESTI (Picnic). Es un esperò més curt pero amb una mica més de dificultat. Esta tot equipat amb material cassolà una mica "matuser" però podrem arrodonir la seguretat afeggin-te algun tasco o friend.

Per baixar del cim, prenem un corriol que baixa vers a l coll entre la Creu i El Castell del Montmell. Passarem per l'Esglèsia Vella de Sant Miquel i d'aqui en poc, arribarem un altre cop a la pista.

Escalada realitzada per: Santi Guerra i Joan Prunera amb els companys, Jesús, Agustín i Antonio

Aproximacions i descensos

Espolón Guerrero

via "Picnic"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Cerca de vies

Seguidors

Arxiu del blog

Dades personals

Barcelona, Catalunya, Spain
Vaig començar a enfilar-me per les muntanyes l'any 1976 i un cop que vàrem fer la travessa del Montseny, el setembre del 77, pujant el Matagalls des de Sant Marçal, la visió de les Agudes i la seva cresta dels Castellets, em va captivar. Llavors interiorment vaig saber que algún dia pujaria a lloms d'aquella cresta. Un anys i mig més tard vaig fer la meva primera escalada a Montserrat. Va ser el 17 de febrer de 1979. Des de llavors, per poc que pugui, vaig amb els companys a escalar, caminar, o pujar cims, que junt amb ells es el que més m'agrada.