dimarts, 17 de gener del 2023

Via J.R. al Tossal de Sant Salvador. Camarasa

Dilluns 2 de gener de 2023

Començarem l'any fent una escalada en un lloc nou i sembla ser, de dificultat bastant moderada. D'entrada, a primer cop d'ull, ens va costar una mica situar el lloc de la via i després d'una estona, vàrem esbrinar on era. La via no és gran cosa, més be, no es res. Ho explico, doncs mai imaginaries que alli hagés una via d'escalada, no es ni tant sols una paret, son ressalts molt rebuscats per donar-hi forma a l'itinerari, podries anar caminant pel  costat. No te ambient, tot i que hi ha algún ressalt que et dona una mica de joc però que de seguit s'esvaeix.

La via o camí (semi) vertical a estat obert amb set llargs que es poden combinar de vàries maneres, tot al nostre gust, només tindrem que seguir els parabolts i decidir.

Per accedir a l'ndret, prendrem la pista a les
Crestes del Conill i que surt a la dreta, tot passant el pont de la carretera que va a Sant Llorenç de Montgai. A l'explanada dixarem el vehicle i recularem uns metres. En un mur de ciment hi ha pintat les inicial J,R. en blau i només tindrem que seguir les pintades blaves (per cert, molt matuseres i que embruten el paissatge) fins a arribar al peu de via que es molt evident.

Amb la ressenya ja hi haurà prou per escalar la via, no fa falta explicació de cap mena.

Pel descens, seguirem la carena vers l'Est i que seguirem per camí poc marcat però ple de fites que faran que no ens despistem.

Via que en ha servit per baixar els torros i els petits excessos del Nadal i que ben mirat me la podria haber estalviat, tot i això, nova via per la "cole".

Accedir al camí de les marques blaves
Per on va la via des de Camarasa

Primer llarg

Segon llarg

Tercer llarg

Vistes del poble desde la via

Quart llarg

Cinquè llarg

Sisè llarg

Fosto des de la darrera reunió

2 comentaris:

  1. Ostres les fotos no són massa engrescadores, potser algun dia la vaig a fer en solitari o en free solo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Anònim, això és cosa teva, el que et faci més il.lusió... o més ràbia, ves a saber.

      Elimina

Cerca de vies

Seguidors

Arxiu del blog

Dades personals

Barcelona, Catalunya, Spain
Vaig començar a enfilar-me per les muntanyes l'any 1976 i un cop que vàrem fer la travessa del Montseny, el setembre del 77, pujant el Matagalls des de Sant Marçal, la visió de les Agudes i la seva cresta dels Castellets, em va captivar. Llavors interiorment vaig saber que algún dia pujaria a lloms d'aquella cresta. Un anys i mig més tard vaig fer la meva primera escalada a Montserrat. Va ser el 17 de febrer de 1979. Des de llavors, per poc que pugui, vaig amb els companys a escalar, caminar, o pujar cims, que junt amb ells es el que més m'agrada.