dimarts, 6 de juny del 2023

Via de l'AMADEU a la Paret del Pont. Sant Llorenç de Montgai

 Dissabte 27 de maig de 2023

Aquest cop, ens acostem a Sant Llorenç de Montgai que a la bnda esquerra els escaladors de Lleida han obert tot una sèrie d'itineraris força llaminers i ben assegurats, en lo de "ben assegurats", hem referixo a que no s'ha de portar res, només cintes i reunions (i un estrep pels que no fem grau). La via que decidim fer és la de l'AMADEU, oberta fa poc i ben sanejada. Ens sorprendrà per la roca, que en  algun tram no es massa bona, però amb les expansions a tocar, no patirem en excés i també per la verticalitat en els primers tres llargs.


Per accedir a peu de via podrem deixar el vehicle en el parquin que hi ha uns cinc-cents metres més endavent del pont o be, al costat del pont. Pendrem la pista que surt a la dreta i quan arribem a un petit espai per estacionar un parell de cotxes ens dirigirem  a peu de paret que es a tocar. Pedra sicada amb el nom de la via.

 

1r. Llarg:V, V+, IV i III, 8 expansions i 1 pont de roca i uns 30 metres

Ens enfilem en vertical i en escalada atlètica pregresem entre fissures i còdols fins a arribar al pas més díficil del llarg. Per sortir ens anirà be una petit tronc que ems permetrà entrar a una bonica xemeneia vertical. En acabat pujarem per una canal força bruta fina arribar a la reunió


2n llarg: IV+, IV i IV+, 10 expansions i 1 pont de roca en uns 25 metres.

Sortim per un desplom i que ens ajudarà els estreps fent un parell de passos d'Ae. Sortim en lliure difícik i anirem pujant ara amb més facilitat. Seguim a la recerca de l'expansió i a la dreta trobarem un altre pas difícil. Flanquegem a la dreta i pugem en vertical fina a un bon replà on muntem la reunió


3r llarg: V+, V, IV+, V i IV+, 11 expansions i 1 pont de roca i uns 25 metres

Flanquegem a l'esquerra i superem amb passos difícils i atletics un mur molt vertial. Seguim vers la dreta i sempre seguin les expansions per bons ressalts fins arribar a un altre replà molt còmode on farem la reunió.


4t Llarg: IV+, V i II/III, 7 expansions i 1 pont de roca i uns 35 metres

Flanquegem a l'esquerra i superem un mur vertical però no gaire difícil. Seguim a la per l'esquerra fins a arribar a un mur vertical i que superarem amb un pas díficil d'entrada, després seguirem gaire be caminant fins a la reunió.


5è. Llarg: II i IV, 3 expansions i uns 20 metres

Sortim molt fàcilment fins a un petit ressalt amb roca no massa bona però assegurat per  dues expansions ho supererem sense cap problema i muntarem la reunió.


Nosaltres hem fet un parell de llargs més, no massa interesant de la via AUGUSTA, per arribar al cim de la roca.


El descens el farem per camí prou marcat fins un coll i després per canals i camí trobafrem el descens natural de les vies de la paret del pont.


Via agradable de fer, atletica, ben assegurada ideal per gaudir d'una jornada ben complerta i... nova via per la "cole"


Escalada realitzada perRicard Rofes i Joan Prunera









2 comentaris:

Cerca de vies

Seguidors

Arxiu del blog

Dades personals

Barcelona, Catalunya, Spain
Vaig començar a enfilar-me per les muntanyes l'any 1976 i un cop que vàrem fer la travessa del Montseny, el setembre del 77, pujant el Matagalls des de Sant Marçal, la visió de les Agudes i la seva cresta dels Castellets, em va captivar. Llavors interiorment vaig saber que algún dia pujaria a lloms d'aquella cresta. Un anys i mig més tard vaig fer la meva primera escalada a Montserrat. Va ser el 17 de febrer de 1979. Des de llavors, per poc que pugui, vaig amb els companys a escalar, caminar, o pujar cims, que junt amb ells es el que més m'agrada.