dimecres, 24 de gener del 2024

Via INTEGRAL MIRANDA DE FRA GARÍ entran per la via MÒNICA a La Codolosa. Montserrat

Dissabte 23 de desembre de 2023


Recorregut discontinu poc atractiu, amb trams escalables amb roca bona en general. Ideal si anem amb escaldors novells o gent que escala poc. La via la trobarem a la part esquerra de les vies de la paret de la Codolosa , al costat dret de les vies Any de Trapas i 29 de Febrer . Hem començat per la via Mònica

1r llarg: IV, 4/6 expansions en uns 30 metres
Pugem en vertical per roca molt bona i seguit els parabolts arribaem a una reunió. La passem i seguim fins que la dificultat decau molt i muntem la reunió.

Ara farem un canvi de reunií i seguirem per l'esquerra caminanr per una mena de feixa fins arribar a un esperò i que a pocs metres del terra trobare la reunió.

2n llarg: IIV, un clau en uns 20 metres
Pugem per l'espreró tombat  amb roca en algun tram a controlar fins a arribar a un ressalt on trobem la reunió

3r llarg: IIV i III, dos claus i un parabolt en uns 20 metres
Superem el resalt sortin de la reunió i continuem per l'esperò fins a arribar a un altre ressalt on muntem la reunió.

4t llarg: IV, III i IV, un parabolt en uns 40 metres 
Superem el ressalt i seguim per plaques tombades. Aqui ve quan es lia la cosa. Nosaltres hem continuat per un altre esperó a la part esquerra i un cop a dalt i caminant, fem un petit descens i arribem al torreó final de la via. Hem muntat una reunió en una soca seva i vella.

5è llarg: III, V/A0 i IV i un pont de roca i tres parabolts en uns 15 metres
De la reunió anem a cercar una fissura amb un pont de roca. En enfilem en vertical amb passos difícils no obligats fins que sortim un pel a la dreta i arribem al cim del torreó muntant una reunió d'un sol parabolt que hi ha al terrra i final de la via.

Pel descens baixarem per l'esquerra mirant a collbató i de seguit passarem pel quart llarg desgrimpant per una canal que amb marques grogues en portarà a la drecera de Fra Garí i en poc més de mig hora serem al camí.

Via nova per la "cole" pero un tant prescindible i amb poc interés.

Escalada realitzada per:  Vicenç Nin i Joan Prunera

Primer llarg de la via Mònica

Entran a la R3

Darrer llarg

Arriban al final de la via

Final de la via

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Cerca de vies

Seguidors

Arxiu del blog

Dades personals

Barcelona, Catalunya, Spain
Vaig començar a enfilar-me per les muntanyes l'any 1976 i un cop que vàrem fer la travessa del Montseny, el setembre del 77, pujant el Matagalls des de Sant Marçal, la visió de les Agudes i la seva cresta dels Castellets, em va captivar. Llavors interiorment vaig saber que algún dia pujaria a lloms d'aquella cresta. Un anys i mig més tard vaig fer la meva primera escalada a Montserrat. Va ser el 17 de febrer de 1979. Des de llavors, per poc que pugui, vaig amb els companys a escalar, caminar, o pujar cims, que junt amb ells es el que més m'agrada.