diumenge, 6 de març del 2022

Via TRACA I MOCADOR al Serrat d'en Muntaner. Montserrat

 Dimecres 2 de març de 2022

Aquest cop voliem anar a Malanyeu però arriban a Montserrat ja veiem que la cosa no anave gaire be i decidim quedar-nos aqui. La qüestió es que per la apart alta està tot molt tapat i decidem anar a Collbató i de cop recordo una via que per dos cops no vem trobar, la Traca i Mocador dels germans Masó al Serrat d'en Muntaner. Un dia que vaig estar a la Pastereta, hi habia una cordada i hem vaig quedar amb la "copla" i aquest cop anem decidits a trobar-la.

La via es la típica que ens tenen acostumats aquest parell d'escaladors, una via on menys t'ho esperes. Son dos llargs prou encertats com a plan "B", però no per tornar-hi. La roca va millorant a mida que pujes en el prime llarg i algo menys en el segon, però com ja dic, es una bona opció si tot s'ens torça.

Per arribar a peu de via seguirem el camí a l'Artiga Alta i ens desviarem pel cami marcat amb una fita a l'alçada del Frare de Baix. Seguirem per cami poc marcat amb tendència sempre a la dreta i fent servir (en el nostre cas) del "raro instinto del hombre blanco", arriarem a peu de via marcat amb una fletxa picada a la roca. D'entrada ens fa pensar que de cap manera aqui hi ha una via, però si..., de luny ja veiem les expansion molt amunt.

1r llarg: III i IV, 3 expansions i uns 30 metres
Comencem grimpant fàcilment i assegurant-nos a un parell de sabines que hi ha i de seguit ja veiem els parabolts. La roca va millorant a mida que pugem i es fà del tot fantàstica. La reunió, de dos parabolts en un relleu.

2n llarg: III i IV, 3 expansions i uns 35 metres
Comencem per placa tombada i en clara escalada ascendent a la dreta fins un ressalt, el superem i anirem directes a una mena de canal amb arbustos. A la dreta de l'arbust tenim un esperó que escalarem. Compta que per accedir, la roca es un xic trencada. Escalem l'esperò i podrem posar un pont de roca o un tascó/friend per assegurar els darrer passos de la via i així arribarem  a la reunió de dos parabolts.

Per baixar, pujarem fins el cap demunt del serrat i seguirem unes fites tot crestejant facilment fins que un corriol a la dreta i unes fites, ens duran al camí de l'Artiga Alta en uns 15 minuts i nova via per la cole.

Escalada realitzada per: Agustin Perez i Joan Prunera
El company recuperant el primer llarg

Sortint de la primera reunió

El segon llarg

Malgrat tot, el temps ens ha deixar escalar

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Cerca de vies

Seguidors

Arxiu del blog

Dades personals

Barcelona, Catalunya, Spain
Vaig començar a enfilar-me per les muntanyes l'any 1976 i un cop que vàrem fer la travessa del Montseny, el setembre del 77, pujant el Matagalls des de Sant Marçal, la visió de les Agudes i la seva cresta dels Castellets, em va captivar. Llavors interiorment vaig saber que algún dia pujaria a lloms d'aquella cresta. Un anys i mig més tard vaig fer la meva primera escalada a Montserrat. Va ser el 17 de febrer de 1979. Des de llavors, per poc que pugui, vaig amb els companys a escalar, caminar, o pujar cims, que junt amb ells es el que més m'agrada.