diumenge, 6 de març del 2022

Via TARANNÀ DOMÈSTIC a la Paret del Devesso a Malanyeu

 Dissabte 5 de febrer de 2022

La Tarannà doméstic es una via de de la part esquerra de la paret del Devessó, la zona menys agrïda d'aquesta zona, tot i que a primera vista no inspira gaire a escalar-la, ens pot sorprendre prou. La dificultat es baixa però no hi ha cap expansió, tindrem que assegurar nosaltres tots el llags. Equipada amb ponts de roca en molt mal estat, només ens serviran per seguir l'itinerari. Una bona escalada per combinar-la amb d'altres de la zona.

1r llarg: IV, ponts de roca en mal estat i uns 45 metres
Comença a la vertical d'un gran bloc de pedra. El superarem per la dreta amv roca una mica a controlar i entrarem en una part mes fàcil fins una plca amb un pont de roca. Al final d'aquesta plca tindrem un ressalt tambe amb un pont de roca en mal estat i de deguit entrarem a un bosc penjat i muntarem reunió en el arbre.

2n llarg: III i IV, ponts de roca en mal estat i uns 35 metres
Sortim de la reunio vers una placa estreta i fissurada. Seguirem tota l'estona en vertical i un parell de ponts de roca en mal estat ens indicaran el camí. Al cap de 30/35 metres entrarem en un un replà amb un fort ressalt i un pont de roca en mal estat. Aquí muntarem la segona reunió a reforçarla amb friends i tascons mes aviat grans.

3r llarg: V i IV+, neta i uns 25 metres
Començem a enfilar-nos pel ressalt amb una bona fissura i tot seguit fent un pas a l'esquerra continuem ara amb més facilitat fins un replá. Tenim un esperó davant nostre i l'escalarem un xic per la dreta fins arribar a una reunió que es de la via Malalts de Roca i muntem la darrera reunió.

Per baixar podem optar per rapelar de la veina via Aina o seguin la cresta fins el camí

Via prou encertada malgrat lo selvàtic de l'entorn i nova via pe la cole.

Escalada realitzada per: Dídac García, Agustín Perez i Joan Prunera
El darrer llarg

Començant el primer llarg


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Cerca de vies

Seguidors

Arxiu del blog

Dades personals

Barcelona, Catalunya, Spain
Vaig començar a enfilar-me per les muntanyes l'any 1976 i un cop que vàrem fer la travessa del Montseny, el setembre del 77, pujant el Matagalls des de Sant Marçal, la visió de les Agudes i la seva cresta dels Castellets, em va captivar. Llavors interiorment vaig saber que algún dia pujaria a lloms d'aquella cresta. Un anys i mig més tard vaig fer la meva primera escalada a Montserrat. Va ser el 17 de febrer de 1979. Des de llavors, per poc que pugui, vaig amb els companys a escalar, caminar, o pujar cims, que junt amb ells es el que més m'agrada.