dijous, 10 de març del 2022

INTEGRAL DEL SOL I LA LLUNA a la Talaia del Montmell

 Dimecres 9 de març de 2022

Recordo quan era petit i anave amb la mare al mercat i jo veia un nen amb un gelat, una "Pepsicola" o una jogina o jo que se, qualsevol cosa, també en volia una i em deia: "culo veo, culo quiero, antojines que eres un antogines!!!". Us podeu imaginar que jo no entenia el significat de la paraula, doncs això passa quan una via d'escalada es fa viral per la "xarxa", doncs aixó, que "culo veo, culo quiero.".. i cap a La Talaia del Montmell que marxem avui a fer la via Integral del Sol i la Lluna.

La via està ben trobada, No se ben be si es més antiga però ja fa uns anys la van re-equipar generosament amb espits i on també, trobarem algún pont de roca i pitons casolans vells. Podem afegir friends i tascons, però si no volem, no sen necessaris. La roca en bona i adherent, el calcari característic d'aquestes contrades.

Sortint de Barcelona, prenem la AP7 que ara és de franc., la seguirem i ara canviem de direcció a Lleida per l'AP2 i a la sortida 12-La Bisbal del Penedés, deixem l'autopista. Seguirem per la TV-2401 fins a La Juncosa del Montmell, abans d'entrar al poble hi ha una rotonda, prenem la direcció a Mas Llorenç i al poc, uns 100 metres a la dreta, hi ha un trencall, primer per esfalt i després pista en direcció a l'Area Recreativa Forestal del Montmell. La pasem i quan arribem a l'esglèsia nova de Sant Miquel del Montmell, alli deixem el vehicle.

Per accedir a peu de via, seguirem un camí que va a la dreta, seguint una mena de jardí botànic amb cartells d'identificació d'arbres. En un punt, el cami puja en direcció a la paret. Ull que en hem de desviar a la dreta un cop pugem uns 100 metres mes o menys. El camí en poc marcat i plé de sotabosc, i fent us del meu famós "raro instinto del hombre blanco" ens portarà de plé al vistos diedre del primer llarg, Entre mig i tres quarts d'hora, d'aproximació.

1r llarg: IV, V, V, V+ o  A0 i IV, 4 o 5 espits i 3 claus en uns 20 metres 
Comencem pujant pel marcat diedre, passos difícils ja desde començament pero ben assegurats. En un punt es fa molt vertical, com a plogut la roca es una mica humida i entre un espit i un clau, pas no obligat i un cop superat arribem més facilment a un bon replà on hi ha la reunió.

2n llarg: IV+ i IV, 4 espits un pont de roca i un clau en uns 20 metres 
A la dreta tenim uns ressalts, un espit i un pont de roca ens indican el camí a seguir. Superant el pont de roca entrarem a una placa inclinada i en escalada fina i un xic a la dreta la superarem i entrarem a la reunió.

3r llarg: III, IV, III+, IV i III+, 4 espits en uns 30 metres 
Aquest llarg, no sortirem per la dreta (uns espits visibles d'un altre via), seguirem per l'esquerra assegurant-nos amb un espit i tot seguit en vertical per terren una mica brut. Més faciment seguim una mena d'esperó fàcil que en portarà a la reunió en una plataforma pentjada.

4t llarg: III V+ o A0, V, IV i III, 4 espits i un clau en uns 20 metres 
Tenim un resalt amb un pont de roca devant nostre que ens portarà a un esperó. Flanquegem i arribarem a un ressalt pronunciat amb un espit en el seu inici (pas no obligat) i seguirem per una fissura prou difícil. Un cop superada, anem per terreny més facil fins un altre ressalt on hi ha un pitó. el superem i en poc ja arribem a la reunió. 
D'aquí, anirem pujant uns 50 metres en vertical per camí poc marcat fins a La Creu del Montmell i ja serem al cim

Per baixar del cim, prenem un corriol que baixa vers a l coll entre la Creu i El Castell del Montmell. Passarem per l'Esglèsia Vella de Sant Miquel i d'aqui en poc, arribarem un altre cop a la pista.

La via ens a sorprés, doncs la imaginave més fàcil. Primera via que escalo en aquest indret i nova via per la "cole"

Escalada realitzada per: Joaquim Homs i Joan Prunera


El primer llarg

Arribant a la R1

Recuperant el llarg 2

Pas difícil al darrer llarg

ültima pas de la darrera tirada

Abans d'arribar a la darrera reunió

La Creu del Montmell

2 comentaris:

  1. Enhoraba compans! gràcies Joan per la bona explicació que fas de com arribar-hi. Algun dia ens hi arribarem.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Jaume, jo habia estat de petit fent excursió a la Talaia, però no m'enrecordave de res de res, depres de voltar uns cops pel poble i seguint unes explicacions dun "blog" que no dire (jajajaja) i que no ens aclaria res, vem parar a un home del poble i li vem preguntar, i de seguit vem arribar... ai ai ai

      Elimina

Cerca de vies

Seguidors

Arxiu del blog

Dades personals

Barcelona, Catalunya, Spain
Vaig començar a enfilar-me per les muntanyes l'any 1976 i un cop que vàrem fer la travessa del Montseny, el setembre del 77, pujant el Matagalls des de Sant Marçal, la visió de les Agudes i la seva cresta dels Castellets, em va captivar. Llavors interiorment vaig saber que algún dia pujaria a lloms d'aquella cresta. Un anys i mig més tard vaig fer la meva primera escalada a Montserrat. Va ser el 17 de febrer de 1979. Des de llavors, per poc que pugui, vaig amb els companys a escalar, caminar, o pujar cims, que junt amb ells es el que més m'agrada.