dimecres, 18 de gener del 2023

Via RACC a l'Agulla Ajaguda. Abella de la Conca

 Dissabte 14 de gener de 2023

Aquest cop ens acostem a Abella de la Conca per investigar sobre unes vies que van obrir l'any passat. Ja habiem escalar a l'Agulla Ajaguda un parell de cops i coneixem com arribar, així que fem cap cap allí. 

La via tant sols te dos llargs però intensos i amb les assegurances mínimes necessitarem, haurem de protegir-nos per sortir airosos de les dificultats, que no son poques. Els segon llargs hi ha algun trams de roca trencada.

Abans d'arribar al poble d'Abella prenem el desviament a ma esquerra que ens porta a la Roca Viella i abans que acabi la carretera asfaltada estacionem a l'esquerra en un petit espai. A la reta tenim una pista que puja fins uns camps d'ametllers. L'agulla es del tot visible. Remuntem per l'esquerra traces de camí amb fites, en un punt deixem el camí que porta a peu de l'aresta de l'agulla i remuntem fins la vistosa paret on ja és visible el díedre del primer llarg amb una flexa picada a peu de via.

1r llarg: IIII, V+ i V, dos parabolts i un clau en 30 metres
Ens enfilem fàcilment fins un ressalt assegurat per un parabolt, aquí ja començen les dificultats que no deixarem fins a la reunió. Superem el ressalt i troben unclau, pugem amb oposició pel diendre i entrem en placa fina i difícil fins ariibar a un parabolt, tot aquest tram es escalada difícil on podrem autoassegurar-nos. En els darrers metres, baixa una mica la dificultat i arribarem a una cornisa al costat d'un gran arbre on muntarem la reunió,

2n llarg: IV+, V, IV+ i V, tres claus i una baga en una sabina en uns 45 metres
Sortim en vertical per placa una mica en tendència a la dreta i després per uns blocs i remuntant un petit ressalt arribarem al primer clau. Pugem per placa i fent un flnqueig a l'esquerra entrarem en un altra placa on hi ha un clau bastant amunt.. Arribats al clau, faem un pett pas de flanc a l'esquerra als peus d'un altre petit ressalt on hi ha el tercer clau  a munt. Son les darrers dificultats per accedir a l'arest somital que amb poca disicultat arribarem a la reunió/ràpel.

Pel descens farem un primer ràpel d'uns trenta metres lleugerament a l'esquerra si mirem des de dalt, d'unes grades fàcils fins l'altre instal.alció emplaçada uns metres abans d'una plataforma amb matolls. D'aquí un altre ràpel de vint metres fins els terra. A nosaltres ens va costar una mica esbrinar com trobar el segon ràpel.

La via, encara que curta, ens a resultat força laboriosa. bona via per practicar l'auto-protecció i via nova per la "cole"

Trobareu més informació aquí: https://elcoleccionistadevies.blogspot.com/2018/11/via-del-pere-lagulla-ajaguda-abella-de.html

Escalada realitzada per: Dídac García, Agustín Pérez i Joan Prunera

L'aproximació, la via i el descens

El diedre del primer llarg

Plaques i ressalts dels segon lalrg

Contra tot pronòstic, ens ha costat escalar-la

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Cerca de vies

Seguidors

Arxiu del blog

Dades personals

Barcelona, Catalunya, Spain
Vaig començar a enfilar-me per les muntanyes l'any 1976 i un cop que vàrem fer la travessa del Montseny, el setembre del 77, pujant el Matagalls des de Sant Marçal, la visió de les Agudes i la seva cresta dels Castellets, em va captivar. Llavors interiorment vaig saber que algún dia pujaria a lloms d'aquella cresta. Un anys i mig més tard vaig fer la meva primera escalada a Montserrat. Va ser el 17 de febrer de 1979. Des de llavors, per poc que pugui, vaig amb els companys a escalar, caminar, o pujar cims, que junt amb ells es el que més m'agrada.