dijous, 4 de maig del 2023

Via PALPANT L'INFINIT a la Paret del Devesó. Malanyeu

Diumenge 26 de març de 2023


El recorregut de la via

Aquesta via és a la part esquerra de la paret del Devesó, la part menys agraïda de la zona degut a la molta vegetació que predomina. Tot i això ens depararà una via divertida, d'un grau amable i amb l'alicient de que no està equipada i podrem assegurar-nos amb flotants tota l'estona. La dificultat no supera el IV grau i on només trobarem, ente 3 i 4 pont de roca emplaçats que ens marcaran el camí a seguir. El peu de via te una sageta picada a la paret i unes pedres amb un pal que indicant on comença la via

 

1r. Llarg: IV, IV+ i III, 1 pont de roca i uns 40 metres

Pujarem en vertical fins a un ressalt fissurat on al capdemunt tenim un pont de roca. Seguim per terreny fàcil per l'esquerra i seguirem per un esperò de roca a la dreta, entrant a la reunió en una feixa on muntarem la reunió en un arbre a la vertical d'una placa.


2n llarg: IV+, IV i IV+, 3 ponts de roca i uns 45 metres.

Sortim de la reunió enfilant-nos per la placa a la cerca d'un pont de roca. Superat això entrarem en un aaltre feixa  i pujarem per plaques fissurades on hi ha un pont de roca, sempre en tendència a la dreta fins a un diedre final on trobarem un altre pont i arribarem a la reunió que farem d'un arbre


El descens el farem des del cim baixant per una canal que ens durà a un coll. D'aquí passarem a la vessant nord i anirem baixant per una altre canal fins a arribar a la base de la paret. Seguirem caminant resseguin dita paret que ens portarà a un gran pont de pedra natural i entrarem a la cara sud i d'aqui a peu de via i retornant al poble.


Via senzilla però agradable de fer, s'ens fara curta i la podrem conbinar amb unaltre de la zona... i nova via per la "cole"


Escalada realitzada per: Agustín Perez i Joan Prunera


Primer llarg

Començant el segon llarg

Foto-finish

1 comentari:

Cerca de vies

Seguidors

Arxiu del blog

Dades personals

Barcelona, Catalunya, Spain
Vaig començar a enfilar-me per les muntanyes l'any 1976 i un cop que vàrem fer la travessa del Montseny, el setembre del 77, pujant el Matagalls des de Sant Marçal, la visió de les Agudes i la seva cresta dels Castellets, em va captivar. Llavors interiorment vaig saber que algún dia pujaria a lloms d'aquella cresta. Un anys i mig més tard vaig fer la meva primera escalada a Montserrat. Va ser el 17 de febrer de 1979. Des de llavors, per poc que pugui, vaig amb els companys a escalar, caminar, o pujar cims, que junt amb ells es el que més m'agrada.