dissabte, 1 de setembre de 2012

Via ESCALADA VIRTUAL a la Cara de Mico

26.08.2012
Després de tres setmanes de vacances on hem pogut alternar, muntanya... platja, platja, platja i més platja, anant per l'autopista de tornada cap a Barcelona, rebo un "msm" del Guillem, dient-me, si demà vaig a escalar.  Carai, es que no se dir que no! Li proposo anar a la via nova que ha obert i hem diu, que a quina de les tres... es una màquina aquest home!!! En decanto per a la que en un principi tenia pensada, la Escalada virtual doncs abans de les vacances no la vaig poder fer. Sembla que es "forteta" la via, però com es habitual en ell, està cosida a parabolts.
Les vies que obre, susciten tota mena de opinions, de les menys respectuoses a les més agraïdes, es el preu que s'ha de pagar quan obres aquest tipus de via. A mi, particular ment m'agradat força tot i que l'ultim llarg es una mica forçat però trobar nous itineraris que esdevinguen "clàssics" a Montserrat es prou difícil. Dic "clàssics" però també podria dir, "populars" per la raó que les fa gent de molts tipus; joves amb poca idea del que es l'escalada i no tant joves que el que volen (volem) es, simplement, divertiment amb el mínim risc i gaudir del que sempre han fet i ara no volen assumir un risc massa important. En fi, que "pa gustos, colores"
La via en qüestió ja la ha repetit un parell de cops però com diu ell: no m'importa, mentre petem la xarrada al bar i rient plegats a les reunions, ja m'està be. I amb aquesta filosofia, arribem a peu de via. Em cedirà, segons ells els llargs més "disfrutons"

1er llarg V A0e IV+ i IV en 30 metres i uns 12 parabolts
Surto jo i la roca es de primera, vertical i cantelluda, només un pas se m'atravessa i tinc que fer un A0e. Continua vertical fins que comença a inclinar-se un pel i esdevé una escalada plaent fins la reunió.

2on llarg IV en 25 metres i 7 parabolts
Surt en Guillem i es la continuació del primer llarg. Escalada plaent amb un flanqueig a la dreta al final del llarg per entrar a la reunió als peus d'un mur molt vertical. L'entrada a la reunió es una mica incòmode per la cornisa de terra que hi ha.

3er llarg 25 metres V i IV i 10 parabolts
Aquest llarg, molt ben trobat per a mi, comença molt vertical i amb molt bona roca i si prestem atenció als passos per escaladors "mediocres" com jo, ens pot sortir tot en lliure! Es un llarg per gaudir amb passos verticals i fent petites ziga-zagues per cercar el partabolt. Encara que sense risc, tens que escalar entre bolt i bolt. Llarg molt maco.

4t llarg 30 metres IV IV+ A1e (dos passos) i IV i 12 parabolts
Surts de la reunió per on no hi ha lògica, però es que per la lògica, ja hi han dos vies i com que "l'Oncle" es molt "cabut"... Ens enfilem per una canal terrosa i de roca un pel (bastant) trencada on ens podem ajudar, si volem, d'una corda fixe. Continuem per dintre la canal, ara de roca, fins anar a buscar l'esperó on la roca es més bona del que sembla. Vertical i no gaire difícil, l'esperó ens portà a una plataforma balmada on, si volem, podem sortir a l'esquerra per la via Infidel o per la dreta per la via Terestel. En guillem continua per la seva via amb un parell de passos molt "burrus" que es fan en A1e amb una sortida en lliure molt, però que molt trencada i ja som a dalt del cim. Per a mi la millor opció es sortir per la dreta sense més contemplacions ni complicacions.

Ja som a dalt del cim i la via m'agradat força tot i que tenia ganes "d'acaronar" la roca i qualsevol via m'hagés esta be, la via a pagat la pena. Ara, amb rapidesa cap a casa que la "Vuelta ciclista a España" passa per Monistrol i tallen la carretera i tindrem que fer un desviament cap a el poble del Bruc per tornar a casa. Resumint que ha estat una "arrampicare divertente" molt recomanable per una matinal montserratina.

Escalada realitzada per: Guillem Arias i Joan Prunera 

En guillem al primer llarg
El segon llarg
El flanqueig del segon llarg
Començant el tercer llarg
Es força vertical però amb el mínim risc!!!
En guillem arribant a la tercera reunió
En Guillem a l'esperó de l'ultim llarg
L'antipàtica sortida de l'A1e per arribar al cim
i... l'arrampicare divertente è finita!!!

1 comentari:

  1. Hola. He llegit que s'han tret parabolts de la via veïna, la Infidels. Em preguntava si algú sabia si la Virtual continua en bon estat, tal i com està ressenyada. Algú en té cap noticia? Gràcies!

    ResponElimina

Cercar en aquest blog

Seguidors

Arxiu del blog

Dades personals

La meva foto
Barcelona, Catalunya, Spain
Vaig començar a enfilar-me per les muntanyes l'any 1976 i un cop que vàrem fer la travessa del Montseny, el setembre del 77, pujant el Matagalls des de Sant Marçal, la visió de les Agudes i la seva cresta dels Castellets, em va captivar. Llavors interiorment vaig saber que algún dia pujaria a lloms d'aquella cresta. Un anys i mig més tard vaig fer la meva primera escalada a Montserrat. Va ser el 17 de febrer de 1979. Des de llavors, per poc que pugui, vaig amb els companys a escalar, caminar, o pujar cims, que junt amb ells es el que més m'agrada.